La UGT reclama al BBVA que l’adquisició de Catalunya Caixa no impliqui mesures traumàtiques

cartell XAS

Amb aquesta adjudicació, el BBVA es converteix en una entitat amb 9.865 treballadors i treballadores i 1.468 oficines a Catalunya

La Federació de Serveis de la UGT considera que l’adjudicació de Catalunya Caixa (CX) per part del BBVA és una passa més en la reestructuració del sector financer a l’Estat, orientada cap a una major concentració en menys entitats.

El tamany de CX, una entitat mitjana dins del sector, té una gran rellevància, sobretot si tenim en compte que està concentrat en l’àmbit català, on el 56% del mercat financer es concentra en dues entitats.

 

Així doncs, amb aquesta adjudicació el BBVA es converteix en una entitat amb 9.865 treballadors i treballadores i 1.468 oficines a Catalunya, obrint-se una etapa d’adequació de la xarxa comercial i serveis centrals d’ambdues entitats. Per a la FES-UGT, aquest és el punt més preocupant, i reclamem a la direcció de BBVA que treballi en la integració renunciant a qualsevol mesura traumàtica ni en llocs de treball ni en drets dels treballadors i les treballadores. Per al nostre sindicat, el model d’integració que es va seguir quan es va produir l’adjudicació d’Unnim –L’ERO de la qual va finalitzar anticipadament el mes de juny- és el que ha de marcar la nova etapa que s’obre. El BBVA és una entitat amb el tamany suficient com per absorbir la plantilla de CX en la seva estructura sense mesures traumàtiques.

Els treballadors i les treballadores de CX han viscut moments molt durs en l’aplicació del darrer ERO, que es preveia fianlitzar el 30 de setembre, que va concloure després d’importants mobilitzacions, així com amb la incertesa sobre el seu futur,d esprés del fracàs de dos intents per part del FROB d’adjudicar l’entitat. Per tatn, des d’aquest punt de vista des de la FES-UGT veiem positiu que finalitzi aquesta incertesa i mantindrem la lluita per garantir un futur per a la continuïtat laboral de tots i totes.

Amb l’adjudicació de CX i NGB es produeix la sortida del FROB de dues de les tres entitats que van haver de ser intervingudes, i queda només Bankia, Malgrat ser passes importants en la reordenació del sector, la FES-UGT no pot afirmar que aquesta hagi finalitzat, ja que encara queda una gran incertesa sobre quin serà finalment el nombre d’entitats en el sector financer.

Des del nostre sindicat lamentem que, amb aquest darrer moviment, l’estat perdi una nova oportunitat d’emprar una entitat que havia rebut importants ajudes públiques per crear una banca pública, un bon instrument en mans de l’Estat per sortir de la crisi.

 

Comments are closed.