La UGT denunciarà a les Rambles de barcelona l’explotació laboral que viuen els treballadors i les treballadores de l’hostaleria i el turisme

Camil Ros participarà en aquesta nova acció de la campanya ‘A igual treball, igual sou’. El nostre sindicat vol informar els turistes que visiten la ciutat de les condicions laborals precàries dels treballadors i les treballadores que els atenen durant l’estada

Demà dijous, 25 d’agost, a les 12 hores, la UGT de Catalunya durà a terme una acció informativa a Les Rambles de Barcelona per denunciar l’explotació laboral i la precarietat a la qual estan sotmesos els treballadors i les treballadores del sector de l’hostaleria i el turisme. Juntament amb els treballadors del sector, hi  participaran el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i la secretària de Política Sindical, Núria Gilgado.

L’acció consistirà en el repartiment d’octavetes en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) on s’informa els turistes que visiten la nostra ciutat de la precarietat que viuen aquells que els atenen professionalment durant la seva estada.

Són nombrosos els incompliments en matèria laboral i de seguretat social que es donen en uns sectors cabdals per a la nostra economia, amb rècords de recaptació que paradoxalment no repercuteixen gens ni mica en la millora de les condicions de treball dels seus professionals. Al contrari, assistim cada vegada més a un major precarització i desregulació de les seves condicions de treball.

prou-abusos

Campanya ‘A igual treball, igual sou’

L’acció d’acció té lloc en el marc de la campanya ‘A igual treball, igual sou’ contra l’explotació laboral i el frau de les empreses multiserveis, les cooperatives i els falsos autònoms.

Les empreses multiserveis (EMS), també anomenades empreses de serveis integrals, són aquelles que ofereixen tots els serveis que les seves empreses clients els hi demanden. Són empreses que no tenen una activitat principal com a tal. El seu objecte social és la prestació de serveis auxiliars i per a terceres empreses. El ventall de serveis que poden arribar a oferir és molt ampli i els més comuns són la neteja, la seguretat, el manteniment, l’hostaleria, el transport…

Aquest tipus d’empreses regulen les condicions laborals mitjançant convenis propis d’empresa amb condicions laborals i sous mínims, evitant l’aplicació dels convenis col·lectius sectorials. La contractació d’empreses multiserveis suposa per a l’empresa usuària una reducció de costos de l’activitat; això sí, a costa d’una major desregularització de les relacions laborals, empitjorant i precaritzant les condicions laborals i salarials de les persones treballadores que presten serveis a traves d’aquestes empreses.

Acció reivindicativa contra explotació sector hostaleria

DIA: 25 d’agost.

HORA: 12 hores.
LLOC: Font de Canaletes. Barcelona.

Comments are closed.