152 afectats menys en l’ERO del Grup DIA

En la reunió mantinguda ahir per a la negociació de l’ERO al Grup DIA, la part social ha aconseguit reduir en 57 treballadors el nombre d’afectats per l’expedient arreu de l’Estat i generar 95 vacants noves entre oficines, botigues GEA i magatzem Azuqueca (Castella-La Manxa).

En total, s’ha aconseguit rebaixar en 152 treballadors i treballadores el nombre d’afectats per l’expedient, entre vacants i desafectacions. El nombre total d’afectats passa actualment dels 2.064 inicials a 1.536, un 26% menys.

D’altra banda, la direcció de l’empresa ha lliurat una proposta per a les permutes, trasllats i desplaçaments:

– Es podran fer permutes entre treballadors afectats i no afectats sempre que siguin dins del mateix grup professional, horari, província, menor de 50 anys i capacitat per realitzar aquesta feina.

– En cas que les recol·locacions impliquin un canvi de de domicili de la persona treballadora (trasllat), la Direcció ofereix les despeses de mudança, una compensació econòmica de 400 euros al mes durant tres mesos, i tres dies de llicència més del que marca el conveni.

– Per a les persones treballadores que optin a les vacants que suposin un desplaçament, la direcció ofereix una compensació de 50 euros mensuals en concepte de desplaçament.

La part social hem rebutjat taxativament aquesta proposta de la direcció perquè entenem que és del tot insuficient i aportarem una proposta en la propera reunió que tindrà lloc aquest divendres, 15 de març.

El proper dilluns, 18 de març, hi ha convocada una concentració de 12 a 14 hores  davant del centre de treball DIA&GO del carrer París, 120, de Barcelona, per reclamar el manteniment dels llocs de treball i mostrar el rebuig a aquesta mesura dràstica.

Comments are closed.