#16M Vaga i manifestació de l’ensenyament públic no universitari

Els sindicat de l’ensenyament convoquem demà dijous, 16 maig, una vaga a l’ensenyament públic no universitari per unes condicions laborals dignes i per una educació pública de qualitat.

A les 12 hores hem convocat una manifestació a Barcelona que sortirà de la Plaça Universitat i finalitzarà a la Plaça de Sant Jaume, on es llegirà un manifest.

Després de sis anys de creixement econòmic encara no han estat revertides les retallades que es van aplicar de forma extraordinària des del primer moment de la crisi, afectant de forma greu tant a les nostres condicions laborals com al dret bàsic a una educació pública de qualitat.

No podem iniciar el curs 2019/2020 en les mateixes condicions que hem iniciat aquest. És urgent:

  • El restabliment irrenunciable de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal.
  • La reducció de les ràtios i garantir cap tancament de grups a la pública.
  • L’inici d’un veritable procés negociador per revertir la totalitat de les retallades.

Demanem l’aprovació amb caràcter urgent d’un Decret Llei que possibiliti la dotació pressupostària necessària per atendre les demandes presentades. La Conselleria d’Educació i el Govern de la Generalitat semblen no ser conscients de la necessitat de prendre mesures ja per atendre a l’alumnat com mereix i garantir-ne les condicions d’aprenentatge, i de fer-ho negociant amb les legítimes representants del personal docent.

Comments are closed.