#23Maig: Aturada de dos dies en el sector de transport de mercaderies per carretera de la provincia de Barcelona

camio1Més de 25.000 treballadors i treballadores afectats pel bloqueig del conveni col·lectiu, que va vèncer el 31 de desembre de 2010

La UGT i CCOO de Catalunya han convocat per avui, 22 de maig, i demà dijous, #23maig, dues jornades de vaga al sector del transport per carretera de la província de Barcelona.

El Conveni Col·lectiu del Sector de Transport per Carretera i Logística de la Província de Barcelona va vèncer el 31 de desembre del 2010. Durant aquest dos anys, les dues patronals -l’Associació Catalana d’Empreses de Transport de Mercaderies (ACET) i la Federació Catalana de Transports de Barcelona (TRANSCALIT)- s’han negat a negociar perquè esperen que, gràcies a la reforma laboral del PP, el conveni perdi vigència el proper 8 de juliol i el sector quedi desregulat. L’única referència seria un acord a nivell estatal que ni tan sols té taules salarials, de manera que les noves contractacions es farien amb el salari mínim interprofessional, i a més es perdrien les antiguitats, la jornada es desregularia, etc.

Després de tres jornades de vaga el passat mes de març, res s’ha mogut a les negociacions. Per aquesta raó, els sindicats presents hem convocat dues noves jornades de vaga. Demà, la vaga coincidirà amb la jornada de lluita #23maig en defensa dels convenis col·lectius. A la vaga estan convocats uns 25.000 treballadors i treballadores de 1.500 empreses a la província de Barcelona, com DHL, TRADISA, Azkar o TDN. 

Demà, a les 6 hores del matí, tindrà lloc un piquet informatiu a la Zona Franca.


Piquet informatiu transport mercaderies per carretera BCN #23maig

DIA: 23 de maig.
HORA: 6 hores.
LLOC: confluència carrer A i carrer 3 de la Zona Franca. Barcelona.

Comments are closed.