El comitè d’empresa de Barcelona Activa convoca vaga per al 23 de juliol

El Comitè d’Empresa de Barcelona Activa (BASA) ha convocat el 23 de juliol de 2021 a una vaga general a la plantilla de BASA, el dia en què se celebra l’últim Ple de l’Ajuntament abans de vacances, i el Comitè ha previst una concentració de treballadores i treballadors davant l’Ajuntament.

El conflicte ve originat per la decisió de Direcció de Barcelona Activa, de no renovar la contractació de més de 156 persones, tot al·legant que la Llei General de Pressupostos de l’Estat (LGPE) impedeixen la contractació indefinida, així com les resolucions de recents sentències  que qüestionen la legalitat d’alguns contractes temporals.

Tanmateix, tal com publica algun mitjà de comunicació, davant d’aquestes impossibilitats la Direcció de BASA es planteja subcontractar, arguments molt similars al nou model organitzatiu basat en la subcontractació de les Polítiques Actives d’Ocupació de Ayuso a la Comunitat Autònoma de Madrid.

Lamentablement, aquesta situació no és nova i es torna a repetir. Així l’empresa fa quatre anys també al·legava que no podia fer indefinida a treballadores i treballadors que portaven anys encadenant contractes en frau de llei. Davant d’això, des de la UGT van realitzar tot un seguit d’actuacions que van permetre  arribar a una solució  acordada per estabilitzar 42 treballadores i treballadors a Barcelona Activa, entre d’altres, la interposició i assessorament en les demandes judicials i una resolució de la Síndica de Greuges de Barcelona.

Comments are closed.