50 entitats s’uneixen contra el decret que acaba amb el dret universal a la salut

La nova ‘Plataforma pel dret a la Salut’ arrenca aquest dissabte amb una manifestació a Barcelona.

Al voltant de 50 entitats (entre elles coordinadores en defensa de la sanitat pública, sindicats, partits, federacions i col·lectius de veïns, organitzacions de dones o immigrants i assemblees de barri) s’han unit per convocar una manifestació el proper dissabte 28 contra el Reial Decret aprovat pel Govern de Madrid el passat 20 d’abril.

Els motius fonamentals són:

1.- Suprimeix el dret a la salut com a dret universal, limitant l’accés a les persones immigrades indocumentades, els joves majors de 26 anys que no han cotitzat a la Seguretat Social, les persones que treballen en l’economia informal o les dones que s’han dedicat al treball domèstic.

2.- Introdueix barreres econòmiques en l’accés a tractaments, com el repagament per medicaments als pensionistes o el pagament dels trasllats no urgents en ambulància, de l’alimentació artificial, entre d’altres.

3.- Redueix l’eficiència de les mesures preventives i de control de la salut pública, ja que col•lapsarà els serveis d’urgències, obstaculitzarà la prevenció de malalties, farà minvar la qualitat del servei i perjudicarà la tasca dels professionals.

4.- No contribueix a la sostenibilitat de la Sanitat Pública perquè al deteriorar la qualitat de la sanitat pública, promou el recurs de les famílies a la sanitat privada i n’augmenta l’endeutament. A més, no afronta les actuals mancances del sistema.

Aquesta mesura se suma a les altres agressions del Govern català a la Sanitat Pública, com l’euro per recepta, la reducció de llits o el tancament de plantes i serveis sencers. I DIEM PROU!

Amb aquesta mobilització arrenca la ‘Plataforma Pel Dret a la Salut’, un espai unitari per lluitar contra totes les agressions que està patint la Sanitat Pública.

Comments are closed.