80% de seguiment a les aturades convocades avui a Correos i 30.000 treballadors i treballadores a les concentracions convocades a tot l’Estat

correus

Seguiment massiu de les aturades i concentracions convocades avui a Correos a tot l’Estat de rebuig a la precarització i desmantellament del servei públic postal.

CCOO, UGT, CSIF i Sindicato Libre valoren la jornada del 7-J com un èxit rotund i indiscutible que evidencia el rebuig dels treballadors i les treballadores de Correos davant les retallades constants en finançament, llocs de treball i drets.

Amb un seguiment del 80% per cent de les aturades convocades, prop de 30.000 treballadors i treballadores de Correos han dit un NO contundent a les retallades pressupostàries -180 milions d’euros els anys 2017 i 2018-, a anys de renúncia a la modernització de Correos, a un dèficit històric -225 milions d’euros-, a la destrucció de 15.000 llocs de treball i a la congelació del Conveni Col·lectiu i Acord des de fa més de quatre anys.

La massiva participació dels treballadors i treballadores de Correos posa de manifest el rebuig davant el procés de pèrdua salarial, precarització de l’ocupació que suporten des de fa anys: temporalitat i eventualitat (35% de la plantilla), minijobs (22% de la plantilla actual), sobrecàrregues de treball i deteriorament de la salut laboral.

El 7-J és el començament d’un calendari de mobilització que es manté per seguir exigint les mateixes reivindicacions (recuperar llocs de treball, salari i drets). La mobilització continua el mes de juny amb concentracions i s’intensificarà amb tres vagues generals a finals d’any. A l’espera que el nou Govern situï Correos a la seva agenda política de prioritats i reverteixi la política de retallades i inacció que  pateixen des de fa anys.

Comments are closed.