A Catalunya només se signen 25 contractes bonificats a les víctimes en l’àmbit de la parella

violencia-domestica

L’any passat 12.800 dones van denunciar situacions de violència  en aquest àmbit

Demà, 24 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la secretària d’Igualtat i Polítiques Socials de la UGT de Catalunya, Raquel Gil,  presentarà en roda de premsa l’informe ‘Violència masclista en la parella: anàlisi de la situació actual amb perspectiva laboral‘.

File Icon Violència masclista en la parella: Anàlisi de la situació actual amb perspectiva laboral

Aquest informe estudia quina és l’aplicació dels drets laborals i de Seguretat Social a què tenen dret les dones que són o han estat víctimes de violència de gènere en l’àmbit de la parella (perpretada per l’home que n’és o n’ha estat el cònjuge o per la persona que hi té o hi ha tingut relacions similars d’afectivitat). Aquestes mesures tenen com a finalitat que aquestes dones puguin conciliar les seves obligacions laborals amb les seves necessitats de protecció i de recuperació integral.

L’informe elaborat per la UGT de Catalunya denuncia que, tot i que durant l’any 2009 a Catalunya 12.800 dones van ser ateses per violència en l’àmbit de la parella (al 2010 ja en són 9.327, de gener a octubre), només s’han signat 194 contractes bonificats a víctimes de la violència de gènere des de 2003 a 2010. És a dir, només 25 contractes anuals.

Comments are closed.