A les 12h, concentració de les contrates de Telefónica davant la comissió del mercat de les telecomunicacions

ezentisAvui, 27 de juny, ales 12 hores, els Comitès d’Empresa de Barcelona de les contrates de Telefónica es concentren davant la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Reunits els Comitès d’Empresa de Telefónica, Avanzit-Ezentis, Abentel, Cotronic, Cora, Comfica, Elecnor i ITETE, empreses que Telefónica té assignades a la província de Barcelona per realitzar treballs d’instal.lacions i avaries (ADSL, fibra, veu, Imagenio), hem acordat sol.licitar una reunió a la CMT, i manifestem que:

       Un sector com el de les telecomunicacions, en constant creixement i amb beneficis milionaris en les operadores, està regulat nefastament pel que fa a les seves plantilles. Les condicions de treball dels seus treballadors empitjoran any rere any. En el cas dels treballadors que donen servei a Telefónica, a partir d’aquest 2012 amb el nou contracte mercantil, han exigit una reducció del 25%, que repercuteix en els ingressos dels treballadors i les treballadores. D’aquesta manera s’accentua la gran desigualtat entre els insultants beneficis milionaris de Telefónica i els salaris miserables dels treballadors.

       L’autoritat laboral i la inspecció de treball tenen plena constància de l’incompliment reiterat del conveni col·lectiu del metall i de l’Estatut dels Treballadors en les nostres empreses. Són moltes les denúncies guanyadades per incompliment del dret d’informació, vacances, jornada anual, frau en la cotizació a la seguretat social pels treballs en dissabte i diumenge, etc.

       Algunes empreses amenacen amb el tancament i no es compleixen amb la subrogació, que garanteix l’estabilitat en l’ocupació. Així està succeïnt amb Avanzit-Ezentis i el seu pla salvatge per acomiadiar a centenars de treballadors.


Concentració contrates Telefónica

DIA: Avui, 27 de juny.
HORA: 12 h.
LLOC:  Davant seu Comissió Mercat Telecomunicacions. Bolívia, 56. Barcelona.

 

Comments are closed.