Acció de protesta al ple de l’Ajuntament de Tarragona, el proper dilluns

Dilluns, 26 de febrer, al Plenari de l’Ajuntament de Tarragona, el govern desestimarà el recurs interposat per la UGT contra les modificacions discrecionals i arbitràries de la relació de llocs de treball.  

La Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics de la UGT de les Comarques de Tarragona fa constar que la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Tarragona no compta amb el suport ni de la representació del Personal del Consistori ni dels partits de l’oposició.

Els sindicats UGT, USOC, CCOO, SPPM-CAT i CGT que formen part de les meses de negociació de l’Ajuntament, han hagut d’assistir als plenaris de l’Ajuntament, en dues ocasions en un període molt breu de temps, per fer pública la seva protesta sobre l’actitud despòtica que han adoptat els membres del govern de la ciutat.

L’equip de govern ha presentat dues propostes per modificar la relació de llocs de treball, de forma discrecional, sense tenir en compte cap de les al·legacions que els representants dels treballadors i treballadores havien presentat a la mesa de negociació. Les propostes, en data 9 d’octubre de 2017 i 22 de desembre de 2017 afecten un nombre molt reduït del personal i representen una despesa desproporcionada. Ambdues propostes han hagut de ser aprovades al plenari en segona votació, la primera amb el vot de qualitat de l’alcalde, i en el cas de la segona va caldre que un membre de l’oposició canviés el sentit del seu vot.

La UGT va presentar un recurs contra aquestes modificacions que serà desestimat el proper dilluns pel govern socialista encapçalat per Fèlix Ballesteros, però novament el govern haurà de veure la irritació que comporta les seves propostes per part de la representació dels treballadors i treballadores, que comptaran amb el suport de l’oposició.

L’última modificació de la relació de llocs de treball suposa una despesa de 800.000 €, quan el 25 de novembre de 2011, la majoria dels sindicats que formàvem part de la representació del personal de l’Ajuntament, en el marc de la mesa de valoració de llocs de treball, acordàvem una relació de llocs de treball que suposava 700.000 € i era d’aplicació per a tot el personal de l’Ajuntament.

Si bé són legals les modificacions que la Corporació presenta, moralment no és acceptable aprovar cap proposta que afecta favorablement un nombre tan menor de persones, quan la plantilla de l’Ajuntament de Tarragona supera amb escreix el miler de treballadors i treballadores.

Qualsevol modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament hauria de comptar amb el suport de la representació del personal i el màxim consens de les formacions polítiques que tenen representació al Consistori.

 

Comments are closed.