Acció de protesta davant la seu de SEUR, que explota els treballadors a través d’empreses multiserveis

SEURMés de 200 treballadors d’una plantilla de 300 estan subcontractats, amb pitjors condicions laborals i cobrant l’SMI

En el marc de la campanya  “A igual treball, igual sou” contra l’explotació de les empreses multiserveis, la UGT de Catalunya ha convocat demà dijous, 14 de juliol, a les 10 hores, una concentració de protesta davant de l’empresa de transports SEUR al Prat de Llobregat.

SEUR es dedica a l’activitat logística, emmagatzematge, manipulació, distribució i transport de mercaderies. En aquest tipus d’empreses, si no existeix un conveni propi, s’aplica  el conveni de transport de mercaderies per carretera i logística de la província de Barcelona. Però en el cas de SEUR, la majoria de la plantilla està contractada a través d’empreses de serveis integrals, que apliquen convenis de mínims. L’any 2012 l’empresa va ser denunciada davant la Inspecció de Treball per cessió de treballadors i pel fet d’externalitzar serveis per tal de no haver d’aplicar el conveni sectorial. La inspecció va determinar que no existia cap il·legalitat al respecte, tot i que més de 200 treballadors –d’una plantilla que supera els 300- estan subcontractades. Una de les empreses de serveis integrals que hi operen és CTC, que aplica conveni de SMI i jornada màxima anual.

Des del nostre sindicat considerem que aquest tipus d’estratègia empresarial suposa un frau legal intolerable perquè permet que treballadors i treballadores que fan la mateixa feina cobrin fins a un 50% menys, fins i tot treballant més hores, i amb menys drets. A més, genera una competència deslleial amb les empreses que apliquen el conveni col·lectiu sectorial que pertoca.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre la campanya “A igual treball, igual sou” i un informe sobre les empreses de serveis integrals:

Campanya “A igual treball, igual sou”

Comments are closed.