Acord a l’ERO de CatalunyaCaixa

CatalunyaCaixaDesprés d’un mes i mig de negociacions entre la direcció del BBVA i les organitzacions sindicals a CX es va arribar a un preacord, sobre la reestructuració proposada per l’empresa el passat divendres a la tarda.

La UGT de Catalunya és conscient que una proposta de reestructuració no pot acabar de forma satisfactòria en cap cas, ja que obliga els representants dels treballadors a arribar a uns acords i al mateixos treballadors a prendre decisions que no són ni esperades ni volgudes.

Aquest preacord garantirà el futur de la major part dels treballadors de CX que en un inici estaven afectats per la proposta inicial de l’empresa, i compleix amb els objectius del nostre sindicat de protegir el màxim nombre de llocs de treball possibles.

Des de la primera proposta de l’empresa de 2.000 persones s’ha rebaixat fins a 1.557 el nombre de treballadors que es reduirà de la plantilla actual, el que significa un estalvi de 443 persones desafectades.

Les mesures que permeten el manteniment d’un lloc de treball exclouen a 1.181 treballadors d’unes mesures que podrien haver estat molt més traumàtiques: 631 prejubilacions, 150 excedències, 400 trasllats al BBVA.

Finalment 376 persones extingiran la seva relació laboral amb CX i ho hauran de fer amb les següents mesures:  75 dimissions voluntàries incentivades i 301 extincions Indemnitzades (en període voluntari o forçós).

Pel que fa a l’homologació salarial s’han aconseguit millores a les propostes presentades per l’empresa que signifiquen el manteniment de l’import de la nòmina actual i eliminen la congelació total.

Comments are closed.