Acord al Club Natació Sabadell per mantener la plantilla i renovar el conveni col•lectiu

Havia estat ratificat per assemblea de treballadors diumenge passat, amb un ampli suport de 79 vots a favor i 32 en contra

La direcció i el comitè d’empresa del Club Natació Sabadell van signar dimecres l’acord per a la renovació del conveni col•lectiu, que inclou un increment salarial del 6% al final del conveni (01/01/2015), i de l’ERO de suspensió, de manera que es mantenen tots els llocs de treball al centre. El preacord havia estat ratificat prèviament per l’assemblea de treballadors diumenge passat, amb un ampli suport de 79 vots a favor i 32 en contra.

Pel que fa al conveni col•lectiu, queda renovat fins al 31/12/2014. L’empresa aplicarà durant dos anys una reducció salarial d’entre el 4 i el 12% de manera escalonada segons els salaris. Tanmateix, l’1 de gener del 2015 hi haurà una actualització salarial del 6%.

Quant a l’ERO, s’aplicarà una reducció de jornada del 30% durant el primer any i del 25% durant el segon, però es manté tota l’ocupació. No queden afectades ni les pagues extraordinàries ni les vacances.

Des de la UGT de Catalunya considerem, com venim denunciant des de fa temps, que s’ha arribat a aquesta situació per la mala gestió dels responsables del club i després d’un pla de viabilitat que no va comptar amb la participació del comitè d’empresa. Com a exemple, trobem que entre setembre i desembre de 2012 es va renovar la gestió esportiva gairebé al complet, quan era evident que la situació econòmica era ja insostenible.

Tanmateix restem a l’espera de la resolució judicial dels acomiadaments selectius que es van realitzar a l’agost del 2011 i que considerem totalment injustificats.

Des de la UGT de Catalunya romandrem atents a què s’acompleixin els acords pactats i es respectin els drets de la plantilla, i continuarem denunciant la mala gestió que posa en perill la viabilitat de l’entitat.

Comments are closed.