Acord per a l’ERO a Delphi (Sant Cugat), que redueix els acomiadaments de 170 a 31

L’ERO que va presentar Delphi el passat 28 d’octubre per acomiadar 170 treballadors i treballadores va finalitzar ahir amb acord per part de la totalitat del comitè d’empresa, després de ser ratificat per la plantilla amb un 84% de vots a favor.

L’acord redueix el nombre d’afectats fins a 126, dels qual només 31 seran sortides forçoses, amb una indemnització de 65 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, més 10.000 euros lineals. La resta seran prejubilacions (36, se’ls garanteix el 90% de la base reguladora de la pensió) i baixes voluntàries (59, amb la mateixa compensació econòmica que els acomiadaments), a l’empara de l’acord que vam signar el 2011, on ja es contemplaven ambdues possibilitats i s’establien les condicions de sortida.

L’acord recull també mesures de flexibilitat, amb una mínima afectació en jornada anual i salari, que són les que permetran absorbir a la resta de treballadors que en un principi s’haurien vist afectats (44).

Tot i que s’ha reduït en més del 80% el nombre d’afectats segons les intencions inicials de l’empresa, des de la secció sindical de la UGT de Catalunya no ens podem sentir en absolut satisfets, ja que el nostre objectiu era que no es produïssin acomiadaments.

Malgrat això, i després de valorar totes les possibilitats en l’escenari actual amb la reforma laboral, entenem que l’opció acordada és la que menys perjudicava la plantilla.

A partir d’ara el nostre objectiu serà treballar pel manteniment futur dels llocs de treball, que, òbviament, ha de passar perquè la direcció aconsegueixi càrrega de treball per a la planta vallesana.

Comments are closed.