Acord per prorrogar el conveni del Comerç Tèxtil de Barcelona fins a finals d’any

filaturaEl marc de negociació de la UGT de Catalunya per als propers mesos serà la proposta mediadora del TLC, que recull un increment salarial del 0,5% per al 2013 i del 0,6% per al 2014

Ahir es va celebrar l’acte de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya com a conseqüència de la denúncia interposada per la UGT de Catalunya i CCOO contra la patronal del sector del comerç tèxtil. El Conveni del Comerç Tèxtil de la Província de Barcelona va finalitzar el passat 31 de desembre de 2011 i la patronal ha mantingut des de llavors les negociacions bloquejades a l’espera que el proper dia 8 de juliol, com a conseqüència de la reforma laboral, el conveni decaigués i els treballadors i les treballadores quedessin només emparats per l’Estatut dels Treballadors.

Tanmateix, ahir al TLC vam aconseguir que el conveni es prorrogui fins al 31 de desembre d’enguany, de manera que es continuarà amb les negociacions mentre els treballadors i les treballadores mantenen la cobertura de drets laborals com fins ara.

Des de la UGT de Catalunya continuarem lluitant per arribar a un acord en què es reconeguin increments salarials i rebutjarem, com hem fet fins ara, l’augment de la jornada laboral i la penalització econòmica al treballador quan estigui de baixa laboral. Aquestes són les propostes que la patronal ha posat a sobre de la taula durant aquests mesos, rebutjant fins i tot la proposta mediadora del TLC, que recull el mateix text del conveni, amb una vigència de tres anys (2012-2014) i un increment salarial del 0,5% per al 2013 i del 0,6% per al 2014.

La proposta mediadora serà el nostre marc de referència per afrontar aquests propers mesos de negociació, sense renunciar, en funció de la voluntat negociadora de la patronal, a convocar una vaga general al sector.

Comments are closed.