Acord que garanteix la continuïtat de la fàbrica de Castellet i la Gornal dins del grup Robert Bosch

boschL’acord, ratificat per la plantilla, també garanteix 300 llocs de treball com a mínim fins al 2019

El comitè d’empresa de la planta de Robert Bosch a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) ha arribat a un acord amb la direcció de l’empresa que garanteix la continuïtat de la fàbrica dins del Grup Bosch, principal lluita de la plantilla des que el passat mes de març la Gerència de la divisió ED (Electrical Drives) de Bosch va anunciar la venda de la factoria catalana.

Després d’innumerables accions i mobilitzacions per part de la plantilla, el passat mes de juliol es va aconseguir un principi d’acord que inclou els següents compromisos:

  • Retirada de la venda de la planta.
  • Reducció dels costos laborals en un 20%, fruit d’un reducció salarial del 10% i reduccions en altres conceptes salarials recuperables (congelacions, etc.), estalvi en conceptes de transport, flexibilitat, etc.
  • Reducció de la plantilla fins als 300 treballadors (actualment són uns 400) abans de l’any 2016. Indemnitzacions per als menors de 50 anys (33 dies per any treballat sense topall + 50.000 euros); per al personal de 50 a 57 anys la mateixa indemnització + un pagament de fins a 8.300 euros per a un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 61 anys; prejubilacions per al personal a partir de 58 anys (68% del salari brut), i trasllats a d’altres centres Bosch d’Espanya incentivats amb 20.000 euros + una paga de mudança, etc.
  • Pla industrial que doni garanties i capacitat d’ocupació a llarg termini per a la plantilla de 300 treballadors, que es mantindria fins al 2019. Assignació de la producció d’un nou producte HRA/ADO5 (eixugaparabrises posterior), internacionalització de serveis i producció de components per a d’altres plantes.

Aquest preacord es va presentar en assemblees a la fàbrica i s’ha ratificat de manera majoritària.

Les condicions suposen un alt sacrifici per als treballadors del centre, però el comitè valora, perquè així ha quedat clar en les assemblees, que la prioritat de la plantilla és mantenir-se dins del Grup Bosch, i es mostra satisfet per garantir l’ocupació de 300 famílies com a mínim fins a l’any 2019.

Comments are closed.