El 18 d’octubre participa en l’encerclada pel tancament del CIE

cie

La campanya “Tancarem el CIE” a la què participa la UGT de Catalunya es proposa eliminar la “xacra” del Centre d’Internament per a Estrangers de Barcelona en el nou context nacional. Més de 80 entitats i gairebé 900 persones a títol individual ja s’han adherit al manifest a www.tancaremelcie.cat

El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions.

Com indica el manifest de la campanya, les organitzacions impulsores no entenen ni accepten l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó.

És per això que es farà una mobilització que requereix “un ampli ventall d’aliances”, ja que es tracta “d’un tema de model de país”. Us animem a participar el dia 18 d’octubre a l’encerclada al CIE on hi participarem la UGT de Catalunya i on assistirà el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez.

DIA: 18 d’octubre

LLOC: carrer E Z. Franca

HORA: 16.30 hores

Més informació: www.tancaremelcie.cat

Un comentari a “El 18 d’octubre participa en l’encerclada pel tancament del CIE

  1. Tancar els CIE´s per observar els drets humans és estar dins dels païssos desenvolupats i civilitzats