Alerta al Pallars Jussà pel posible tancament de l’acadèmica militar de Talarn

talarnJosep M. Àlvarez i Joan Carles Gallego s’han compromès avui amb els alcaldes de Tremp i Talarn a transmetre la seva preocupació al president de la Generalitat, als diputats catalans al Congrés, al ministre de Defensa i al Rei

Avui l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit; l’alcalde de Talarn, Lluís Oliva, i el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Comenge, s’han reunit amb el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, per transmetre’ls la seva preocupació per l’amenaça de tancament de l’acadèmia militar de Talarn.

A la reunió, que ha tingut lloc a la seu barcelonina de la UGT de Catalunya, també han participat Rosa Palau, secretària General de la UGT Terres de Lleida; Xesús González, secretari d’Organització de CCOO de Catalunya, i tres delegats de la UGT al comitè d’empresa de l’acadèmia de suboficials.

Tot i que encara no ha estat confirmat oficialment, els rumors de tancament han fet saltar l’alarma de les administracions i sindicats del territori, ja que l’acadèmia militar dóna feina a 800 treballadors directes i més de 200 indirectes. El centre té una repercussió econòmica molt important al Pallars Jussà, de fins al 40%, i la marxa de les famílies que hi viuen a l’acadèmia tindrà evidents efectes negatius sobre les escoles, la sanitat i el comerç de la comarca.

A la trobada, Josep M. Àlvarez i Joan Carles Gallego han compartit la preocupació per la pèrdua de llocs de treball i per l’afectació que tindria per al territori el tancament de l’acadèmia militar. Els secretaris general de la UGT de Catalunya i de CCOO de Catalunya s’han compromès a dirigir-se per carta al president de la Generalitat, als diputats catalans al Congrés, al ministre de Defesa i al Rei d’Espanya per traslladar-los la preocupació dels treballadors i les institucions del territori i evitar el tancament de l’acadèmia de suboficials de Talarn.

En aquest enllaç trobareu algunes fotografies de la reunió.

Comments are closed.