AMCOR ja aplica la reforma laboral a la seva planta de Granollers

artsgrafiques
Pretén acomiadar treballadors de manera individual amb indemnitzacions de 20 dies en una empresa amb producció i beneficis econòmics

L’empresa d’arts gràfiques Amcor ja està aplicant la reforma laboral a la seva planta de Granollers, concretament pel que fa a l’extinció de contractes de treball.

El passat 15 d’octubre la direcció d’Amcor va notificar al comitè d’empresa la intenció de suprimir el quart torn per al mes de gener, així com l’acomiadament de quatre treballadors de producció per al mateix dia i dos més sense especificar data, argumentant causes econòmiques, organitzatives i de producció. La indemnització que oferia era de 20 dies per any treballat.

El comitè va rebutjar els acomiadaments, tenint en compte que la realitat del centre de Granollers en aquests moments és que manca personal, sobretot en producció, per fer front a la càrrega de treball. En moltes ocasions no es poden cobrir torns, s’han d’aturar màquines amb treball quan falta algú o s’han d’aturar màquines talladores perquè els seus operaris es dediquin a fer paquets per falta de personal en aquest departament.

Com a resposta a aquesta decisió, el comitè d’empresa decideix convocar una vaga, però la direcció rectifica i decideix indemnitzar els quatre treballadors amb 45 dies per any treballat. Tot i així, la direcció d’Amcor té la intenció de continuar endavant amb els acomiadaments individuals amb indemnitzacions de 20 dies.

El comitè d’empresa considera que, des que el centre de Granollers va passar a formar part d’Amcor, la direcció està prenent decisions de manera intencionada que no ajuden el futur de la planta, com tancament de seccions molt rendibles, pèrdua de clients o desviament a d’altres plantes del grup, reducció de plantilla, etc.

Des de la UGT de Catalunya rebutgem i denunciem les mesures que pretén adoptar la multinacional a la planta de Granollers, sobretot considerant que no només no hi ha pèrdues econòmiques, sinó que la fàbrica té beneficis i manca personal per cobrir alguns llocs de treball. L’objectiu d’Amcor és aprofitar-se de la reforma laboral aprovada pel Govern estatal per reduir costos en les seves plantes d’Espanya i augmentar encara més els seus beneficis.

El comitè d’empresa ha convocat per al proper dissabte una assemblea de treballadors per decidir si es porten a terme moblitizacions contra la política d’acomiadaments de la multinacional.

La multinacional australiana Amcor, amb més de cent plantes repartides en trenta països i més de vint mil treballadors, és la líder mundial en l’embalatge flexible, després de la seva fusió amb el Grup Alcan. De fet va ser obligada per una resolució del Tribunal Europeu de Defensa de la Competència a vendre dues de les seves plantes a Espanya (Logronyo i Burgos) per la seva posició dominant després de la fusió amb Alcan. La planta de Granollers té una plantilla actualment de 220 treballadors i treballadores.

Comments are closed.