AMIC-UGT fa una crida a les persones estrangeres al cens electoral, a reflexionar el seu vot i a exercir el seu dret polític

ciutadans-com-tuEl proper 24 de maig se celebraran les eleccions municipals a tot l’Estat Espanyol. Una cita molt important per a elegir els governs locals que representaran els interessos de les ciutadanes i ciutadans durant els pròxims quatre anys.

Tot i que a Catalunya prop del 15% de la població son persones estrangeres de diversos orígens, la gran majoria no podran exercir o veuran limitat el dret de vot en les properes convocatòries electorals.

En aquestes eleccions únicament podran anar a votar els majors d’edat ciutadans i ciutadanes amb nacionalitat espanyola, els comunitaris i els nacionals de països amb Acord de reciprocitat amb Espanya i que s’hagin inscrit al cens electoral en el termini establert.

En aquest sentit, AMIC-UGT de Catalunya fa una crida a aquestes persones, els 62.694 electors no espanyols i dels quals 3.751 són nacionals de països amb acord de reciprocitat, a reflexionar el seu vot i a exercir plenament el seu dret polític.

Demanem a les forces polítiques que arribin al govern, un compromís per posar sobre l’agenda pública la qüestió dels drets polítics de la població que es troba exclosa del sistema democràtic de representació.

Al conjunt de la societat, demanem un consens per avançar en l’extensió del dret al sufragi actiu i passiu per a tots els ciutadans i ciutadanes que contribueixen en aquest país.

Aquesta acció d’AMIC-UGT de Catalunya s’emmarca dins la campanya que va iniciar  fa uns anys per reivindicar el dret a vot de les persones estrangeres residents a Catalunya.

Comments are closed.