Ampliació de les jornades de vaga a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós per desbloquejar el conveni col·lectiu

vandellosEl nou calendari de vaga s’inicia avui divendres, 30 de maig, a partir de les 18 hores fins a les 06 hores del dilluns 2 de juny

Els representants sindicals de l’Associació Nuclear Ascó – Vandellós II (ANAV) han acordat establir un nou calendari de vaga que amplia i modifica l’abast de l’actual convocatòria amb l’objectiu d’incrementar la pressió sobre ENDESA/ENEL, gestora de les nucleats, que continua bloquejant la negociació del conveni col·lectiu.

El nou calendari de vaga s’inicia avui divendres, 30 de maig, a partir de les 18 hores fins a les 06 hores del dilluns 2 de juny.

La plantilla tornarà a fer vaga de les 18 hores de divendres 6 de juny fins a les 06 hores de dilluns 9 de juny. De les 18 hores de dilluns 9 de juny fins a les 06 hores de dimecres 11 de juny. De les 18 hores de dimecres 11 de juny fins a les 06 hores de divendres 13 de juny. I de les 18 hores de divendres 13 de juny fins a les 06 hores de dilluns 16 de juny. També s’han convocat diverses jornades de vaga per als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre.

Paral·lelament a les accions de mobilització, la representació sindical ha presentat una denúncia contra la direcció d’ANAV davant la Inspecció de Treball per possible infracció per part de l’empresa de la normativa laboral vigent (descansos entre jornades i màxims de jornades extraordinàries anuals) i una segona denúncia contra la Direcció d’ANAV davant el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat per vulnerar els serveis mínims establerts, que ja són desproporcionats i abusius.

La plantilla de les centrals nuclears volen transmetre la seva preocupació davant d’una gestió empresarial irresponsable que fomenta un clima laboral desfavorable i que rebutja les dues principals demandes sindicals per al conveni: la garantia de l’ocupació i el manteniment dels drets adquirits (continuïtat del relleu generacional). Cal destacar que els treballadors ja estan assumint una important contenció econòmica en el context de crisi econòmica.

Els treballadors i les treballadores esperen una resposta a les seves protestes que eviti la degradació de les quotes d’eficiència assolides per la plantilla i de la seguretat en les instal·lacions aconseguides en els darrers anys després d’un important esforç de superació.

 

Comments are closed.