Aquest cap de setmana vaga al cremallera i als funiculars de Montserrat

Font: Wikipedia, autor Aleix bodiroga

Font: Wikipedia, autor Aleix bodiroga


La plantilla continua amb les mobilitzacions per la
incapacitat de l’empresa i de la Generalitat de signar un nou conveni col·lectiu

Després de mesos de negociacions entre la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el comitè d’empresa de l’Explotació del Cremallera i Funiculars de Montserrat, amb la mediació del Departament de Treball i Ocupació, ahir es va mantenir la darrera reunió, sense arribar a cap acord.

Durant tot aquest temps, la representació dels treballadors ha intentat  buscar diferents alternatives i propostes que aportessin una solució al conflicte existent a Montserrat, però no ha estat possible per la manca de voluntat de l’administració competent, així com de l’empresa, que ha obstaculitzat qualsevol tipus d’apropament. És per aquesta raó que els treballadors i treballadores d’aquesta explotació no renuncien a les seves reivindicacions i es tornen a mobilitzar, exercint el seu dret a vaga, que està recolzat per la totalitat de la plantilla.

Així doncs, la secció sindical de la UGT de Catalunya a FGC ha convocat una sèrie d’aturades, tant parcials com totals, al Cremallera i als Funiculars de Montserrat fins a finals d’aquest any 2016. Aquestes aturades s’iniciaran aquest cap de setmana, 17 i 18 de setembre, amb una aturada del servei de 48 hores.

Els motius pels quals s’ha convocat es fonamenten en la incapacitat per part de l’empresa i la Generalitat de signar i autoritzar un nou conveni col·lectiu o cap tipus d’acord, que permeti als 49 treballadors de l’explotació a pal·liar les retallades sofertes en els últims sis anys, l’incompliment de l’anterior conveni col·lectiu, així com equiparar, al màxim possible, les condicions laborals d’aquests treballadors i treballadores, a les de la plantilla de les Línies Metropolitanes dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Comments are closed.