Aquesta mitjanit comença la vaga en el transport sanitari contra les retallades

 

A les quatre jornades de vaga se suma una vaga indefinida que s’iniciarà el 26 de juliol i que afectarà el transport sanitari urgent — Les retallades al Servei d’Emergències Mèdiques pot comportar que el temps de resposta sigui d’entre 20 i 50 minuts. 

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari al sector del transport sanitari, juntament amb CC.OO. de Catalunya i la USOC, han convocat una vaga indefinida en el sector del transport sanitari urgent, que s’iniciarà la mitjanit del 25 al 26 de juliol, com a denúncia per les greus conseqüències que comporten les retallades del Govern en el servei. Aquesta vaga indefinida se suma a la vaga prevista per aquesta mateixa setmana, que afecta tant el transport urgent com el no urgent, i que s’inicia aquesta mitjanit fins el proper divendres.

 

Les retallades pressupostàries del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el servei d’urgències SEM, que comencen aquest mes de juliol, es veurà greument afectat amb una disminució de 935 hores diàries de cobertura a la població. Això comporta que el SEM compti amb menys ambulàncies que s’hauran de desplaçar fora de la seva zona habitual de cobertura. Hi haurà franges amb menys ambulàncies, i el temps de resposta, element fonamental per poder salvar vides, serà considerablement superior, entre 20 i 50 minuts.

Pel que fa al servei d’ambulàncies no urgent o programat la retallada serà d’un 12% de l’activitat global en els centres de rehabilitació, centres de dia, hemodiàlisi, altes hospitalàries, trasllats interhospitalaris, etc., allargant el temps d’espera dels pacients.

Comments are closed.