AVALOT demana un pla de rescat urgent per als joves catalans

unemployment
Més del 43% dels menors de 25 anys no té feina. Amb aquesta situació, el present i el futur dels joves del nostre país està fora

Des de l’Avalot –Joves de la UGT de Catalunya exigim al govern que retiri l’actual reforma laboral, que no només no ha contribuït a la creació de llocs de treball, sinó que ha precaritzat més encara els ja existents, com demostren les dades d’atur juvenil conegudes avui en l’EPA del tercer trimestre de 2011: l’atur juvenil s’enfila fins al 43,1%, gairebé 24 punts percentuals més que la taxa d’atur general.

Tanmateix, des de l’Avalot –Joves de la UGT de Catalunya reclamem que es derogui la llei que possibilita l’encadenament de contractes temporals de manera il·limitada, aprovada el mes d’agost. En el tercer trimestre de 2011, la taxa de temporalitat dels joves ha arribat al 59,4%, 3 punts percentuals més que en el trimestre passat,  i 6,9 punts percentuals més que en el mateix període de 2010.

Des de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya alertem de la situació dramàtica que viu el col·lectiu del nostre país i exigim un pla de rescat urgent per als joves catalans. Si no s’adopten les mesures urgents necessàries per oferir ocupació de qualitat als nostres joves, el seu present i el seu futur estarà fora del nostre país, i la pèrdua de capital humà del nostre mercat laboral serà irrevocable.

Aquesta situació ja es pot veure a casa nostra en sectors com l’educació i la sanitat, on les retallades aprovades per la Generalitat de Catalunya han afectat principalment els treballadors i les treballadores més joves, molts dels quals estan buscant feina fora. L’Estat s’ha convertit ja en país exportador de professionals qualificats.

Per aquesta raó, l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya creiem que és imprescindible dotar de més recursos el Servei d’Ocupació de Catalunya i les oficines d’emancipació juvenil perquè puguin desenvolupar la seva feina, que no és altra que inserir els aturats al mercat de treball, i crear polítiques actives d’ocupació pels dos grans col·lectius de joves del nostre país: joves sense formació i joves amb qualificació superior, que el nostre model productiu actual no és capaç de donar-lis una oportunitat.

Tanmateix, demanem una actitud proactiva per part de les empreses per donar una oportunitat als i les joves del nostre país, el que nosaltres anomenem patriotisme empresarial.

Comments are closed.