Avalot deununcia que el Govern assetja els joves i els fa escollir entre pobresa i emigració

desempleoAvalot – Joves de la UGT de Catalunya denuncia que les noves condicions per optar al programa Prepara representen un nou cop a la gent jove d’aquest país, ja que no podran cobrar aquesta ajuda una vegada esgotada la prestació per desocupació si viuen a la llar familiar i els pares o els avis tenen algun tipus d’ingrés. Arribats en aquest punt, només podem dir d’aquest Govern que assetja la gent jove perquè marxi.

Discriminar d’aquesta ajuda els joves aturats no emancipats, en un país on el 51% dels joves no tenen feina i on el 55% dels espanyols fins a 29 anys viuen amb els pares, significa fer-los elegir entre la pobresa i l’emigració. De fet, viure amb una ajuda de 400 euros ja és pobresa, però el Govern els hi nega fins i tot això.

Però el Govern no només condemna a la pobresa a la gent jove, sinó també a les seves famílies, ja que trasllada la protecció social a un afer i problema domèstic, parlant obscenament de “coixí familiar” per referir-se a llars amb diversos membres on potser es viu només amb els ingressos d’un d’ells. Per al Govern del PP, una família de tres membres ha de poder viure amb uns ingressos de 1.443 euros al mes, i un pare amb un fill aturat, amb 962 euros.

A més, les restriccions del programa Prepara s’acompanyen de noves mesures per fer encara més difícil la vida de les persones treballadores d’aquest país, especialment dels joves, com és la nova llei del lloguer, que permet desnonaments en 10 dies, que el propietari faci fora del pis el llogater amb un preavís de només dos mesos i que el preu del lloguer es pugui pujar per sobre de l’IPC.

L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya exigeix al Govern que deixi d’exercir terrorisme social, governant només per als rics i poderosos i collant fins a l’asfíxia a les famílies treballadores i a la gent jove, que no té cap altra opció que abandonar el país per trobar una vida digna.

Comments are closed.