Avui continua la vaga dels treballadors de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós per desbloquejar el conveni col·lectiu

vandellosDilluns es reunirà a L’Hospitalet de l’Infant la Coordinadora de Comitès d’Empresa de les Centrals Nuclears de l’Estat

La Coordinadora de Comitès d’Empresa de les Centrals Nuclears de l’Estat (Almaraz-Trillo, Cofrentes, Garoña i Ascó-Vandellós II) ha convocat una reunió el proper dilluns, 9 de juny, a les 10.30 hores a IDETSA (l’Hospitalet de l’Infant), per tractar la situació de vaga i de bloqueig de la negociació col·lectiva a Ascó i Vandellós (ANAV). La UGT és l’únic sindicat que té representació a totes les centrals nuclears, però en aquesta ocasió s’han convidat a tots els delegats d’ANAV.

A més, avui continua el calendari de vaga a Ascó i Vandellós per pressionar a ENDESA/ENEL, gestora de les nuclears, que continua bloquejant la negociació del conveni col·lectiu. La vaga s’iniciarà a les 18 hores d’avui i es mantindrà fins a les 06 hores de dilluns 9 de juny.

El calendari continua de les 18 hores de dilluns 9 de juny fins a les 06 hores de dimecres 11 de juny. De les 18 hores de dimecres 11 de juny fins a les 06 hores de divendres 13 de juny. I de les 18 hores de divendres 13 de juny fins a les 06 hores de dilluns 16 de juny. També s’han convocat diverses jornades de vaga per als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre.

La plantilla de les centrals nuclears volen transmetre la seva preocupació davant d’una gestió empresarial irresponsable que fomenta un clima laboral desfavorable i que rebutja les dues principals demandes sindicals per al conveni: la garantia de l’ocupació i el manteniment dels drets adquirits (continuïtat del relleu generacional). Cal destacar que els treballadors ja estan assumint una important contenció econòmica en el context de crisi econòmica.

Els treballadors i les treballadores esperen una resposta a les seves protestes que eviti la degradació de les quotes d’eficiència assolides per la plantilla i de la seguretat en les instal·lacions aconseguides en els darrers anys després d’un important esforç de superació.

 

Comments are closed.