Avui, primer dels cinc dies de vaga convocats pels treballadors i les treballadores de la neteja de l’aeroport del Prat

aeroport-del-pratDivendres, a les 12:30 h, concentració a la T1 per denunciar l’expedient presentat per l’empresa Valoriza (Grupo Sacyr)

Els treballadors i les treballadores de Valoriza (Grupo Sacyr), encarregats del servei de neteja de l’Aeroport del Prat, fan avui la primera de les cinc jornades de vaga -28, 29, 30 de novembre i 1 i 2 de desembre– convocades contra l’expedient presentat per la companyia per manllevar-los els seus drets laborals i socials. Els afectats són 320 treballadors i treballadores que operen en ambdues terminals.

Valoriza va realitzar una oferta d’1,5 milions a la baixa per quedar-se amb la concessió. Ara, quan es fa evident que no pot complir amb les despeses de personals ofertades, ha decidit via article 41 de modificació substancial de les condicions laboralsacabar amb els drets laborals i socials assolits: afectació del quadre horari, no permetre fer vacances els mesos de juliol i agost, no pagar els festius treballats, imposició de reduccions de jornades, etc.

La UGT denuncia que AENA accepta, un cop més, que una empresa faci una oferta temerària per després treure-li millores laborals als seus treballadors i treballadores.

La plantilla de Valoriza es manifestarà indistintament per les dues terminals durant tots els dies que duri la vaga, quan estiguin a la T-2 ho faran de 10 a 11 h, i quan estiguin a la T-1, ho faran de 12 a 14 hores.

El darrer dia de vaga, el divendres 2, a les 12:30 hores, hi haurà una gran concentració a la plaça de la T-1.

Comments are closed.