Axparia Trade cedeix il·legalment a Le Porc Gourmet 1.400 treballadors per a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga

UGT FICA de Catalunya torna a denunciar Grupo Jorge davant la Inspecció de Treball per afavorir una subcontractació fraudulenta.

UGT FICA de Catalunya ha interposat una nova denúncia contra Grupo Jorge davant la Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors, aquest cop al centre de treball que té a Santa Eugènia de Berga.

El nostre sindicat denuncia que les empreses mercantils Le Porc Gourmet i Axparia Trade estan realitzant una subcontractació fraudulenta dels 1.400 treballadors que treballen en aquest escorxador. Axparia Trade, empresa subcontractista, no té ni els mitjans personals ni els materials propis per realitzar cap activitat independent per sí mateixa. Tampoc no exerceix cap poder organitzatiu ni de direcció per a executar la seva activitat; aquest poder organitzatiu i de direcció és assumit per l’empresa Le Porc Gourmet.

UGT FICA de Catalunya denuncia que es tracta d’un nou cas de cessió il·legal de treballadors per l’existència de la figura de l’”empresari aparent o interposat”, en aquest cas l’empresa Axparia Trade, que només contracta el personal però no té ni els mitjans materials ni exerceix les funcions d’organització i direcció de l’empresa.

Les empreses Jorge, Le Porc Gourment i Axparia Trade estan vulnerant novament l’article 43 de l’Estatut dels Treballadors que estableix que la contractació de treballadors per cedir-los temporalment a una altra empresa només pot efectuar-se a través d’empreses de treball temporal adequadament autoritzades en els termes legalment establerts.

UGT FICA de Catalunya vam rebutjar el passat mes de juliol l’acord subscrit entre Grupo Jorge i CCOO de Catalunya perquè enteníem que la suposada laboralització en una empresa mercantil, sense concretar-ne la data límit, deixava en la incertesa laboral els treballadors i treballadores. També ens vam negar a signar l’acord perquè facilitava el presumible estalvi d’una sanció administrativa de la Inspecció de Treball cap a l’empresa, xifrada al voltant dels 40 milions d’euros.

Comments are closed.