Banc Sabadell accepta retirar l’ERTO davant la pressió sindical

banc sabadellA canvi la direcció suspendria durant 2014 i 2015 les dotacions al fons de pensions de la plantilla, amb pacte de retorn obligatori del total de la quantia no aportada en un termini de cinc anys

Avui, en la penúltima ronda de converses amb la direcció de Banc Sabadell, els sindicats ens hem trobat que la seva posició ha variat ostensiblement, després que ahir advertíssim a l’entitat que no toleraríem més la seva manca de bona fe negociadora.

Les seves pretensions inicials eren que per reduir el nombre d’afectats per l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a 169 treballadors, el conjunt de la plantilla assumís que durant els anys 2014 i 2015 les dotacions al fons de pensions se suspendrien sense retorn, és a dir, a fons perdut.

Des de la UGT vam reiterar que mai signaríem una suspensió de dotacions sense una clàusula de retorn. Reafirmem el nostre posicionament: estem disposats a prestar, no a donar.

Tanmateix en la reunió d’avui, davant la negativa sindical, l’empresa ha passat a contemplar la possibilitat d’una sortida amb les següents condicions:

• Retirar totalment la proposta d’ERTO per a les plantilles de Catalunya i Aragó.
• Suspendre durant 2014 i 2015 les dotacions al fons de pensions, amb pacte de retorn obligatori del total de la quantia no aportada en un termini de cinc anys i vinculat a què la rendibilitat per acció sigui superior a la d’aquest darrer any.
• Reposició immediata de la dotació pendent de qualsevol treballador que causi baixa a l’empresa per qualsevol concepte durant aquest període.
• Reduir durant 2014 i 2015 el període de vacances de la plantilla en tres dies.
• Incentivar les excedències voluntàries amb una aportació que podria oscil•lar entre els 9.500 i els 12.000 euros, en funció de l’estalvi obtingut de les no aportacions per jubilacions anticipades dels antics prejubilats de la CAM.

Des de la UGT ens mostrem satisfets amb aquest gir, ja que reconeix el que hem criticat des del començament: que aquest ERTO és innecessari, injustificat i discriminatori.

Finalment, els interlocutors ens hem emplaçat a decidir sobre aquesta proposta en la propera reunió, que tindrà lloc el dia 26 de setembre.

 

Comments are closed.