Banc Sabadell pretén que els treballadors financiïn la reestructuració de la plantilla a costa del seu pla de pensions

banc sabadellLa direcció del Banc Sabadell ha tornat a mostrar en la reunió d’avui amb els sindicats una actitud immobilista en la seva intenció de realitzar una reestructuració de plantilla tot i ser un banc amb beneficis, que adquireix d’altres entitats i en plena ampliació de capital.

Avui, la direcció de l’entitat financera ha plantejat suspendre durant dos anys les aportacions al pla de pensions, com a mesura per estalviar-se 16 milions d’euros. A canvi d’aquesta concessió de la plantilla, el banc proposa dues opcions d’ERTO:

• Opció A: afectació de 338 treballadors per 4 semestres (una afectació total de 1.352 treballadors), mitjançant excedències voluntàries incentivades i complementació econòmica per als afectats per la suspensió temporal de feina.
• Opció B: si la plantilla accepta que la suspensió de la dotació de pensions sigui a fons perdut, el banc reduiria a 169 del nombre de treballadors afectats per l’ERTO.

Davant d’aquesta proposta, els representants de la UGT han plantejat que acceptarien la suspensió d’aportacions al pla de pensions durant dos anys sempre i quan hi hagi un compromís de retorn i a canvi de què:

• L’ERTO sigui 100% voluntari i incentivat.
• Hi hagi excedències incentivades.
• Si un treballador és baixa abans dels dos anys, recuperi la dotació al pla de pensions.

Les dues últimes reunions de negociació tindran lloc els dies 26 i 27 de setembre. El dia 26, coincidint amb la reunió, els sindicats han convocat una concentració davant la Torre Diagonal, la seu principal del banc a Barcelona.

 

Comments are closed.