Basic Serveis Educatius descompta els dies d’excés de vacances a la plantilla

Des de la UGT denunciem que, després de dues reunions sense acord amb el comitè i des de la nostra secció sindical, la direcció de Basics Serveis Educatius ha decidit descomptar els dies d’excés de vacances a les treballadores i els treballadors de l’empresa a Girona, Lleida i Tarragona.

L’empresa basa la seva decisió en els dies de lliure disposició de les escoles i en la decisió del Departament d’Educació d’obrir els centres escolars l’11 de gener en lloc del 8 de gener.

Al llarg dels anys, el nostre sindicat ha demanat en reiterades ocasions que l’empresa complís amb el calendari laboral. Davant la seva negativa, s’arriba a un acord parlat on tant si el treballadors o la treballadora feia més vacances de les que li tocava com si era l’empresa qui havia d’abonar les vacances no gaudides, el comptador quedava a zero any rere any. És a dir, ni es descomptava ni s’abonaven.

Ara, però, l’empresa trenca aquest acord no escrit per no haver-se d’enfrontar al Departament d’Educació i demanar-li que es faci càrrec d’aquests dies que van postposar l’entrada a les aules després de Nadal. No s’enfronta al seu client (el Depatament) i prefereix perjudicar la seva plantilla. Ens trobem que, a més de pertànyer a un grup amb unes condicions laborals molt precàries, que any rere any pateix reduccions de jornada, el Departament ven les hores a empreses privades com Basic Serveis Educatius, que no són capaços d’enfrontar-s’hi i precaritzen encara més les condcions laborals dels treballadors i les treballadores.

UGT Basic Serveis Educatius prendrà les mesures legals oportunes per evitar aquesta situació.

Comments are closed.