Bimbo prepara acomiadaments massius amb la modificació de l’actual model de distribució

La multinacional americana Sara Lee, propietària de Bimbo, Ortiz, Marcilla, Hornimans, Sanex i Ambipur, entre d’altres marques comercials, pretén eliminar el model actual de distribució dels productes Bimbo i substituir-lo per la subcontractació d’una empresa externa. Aquest fet pot suposar la destrucció de 1.000 llocs de treball directes i 400 indirectes a tot l’Estat espanyol. En el cas concret de Catalunya, perillen uns 400 treballadors, entre directes i autònoms, que es dediquen a tasques de venda i distribució.

L’empresa ha pres aquesta decisió de manera unilateral, amb l’excusa de la conjuntura econòmica i desatenent les solucions proposades pels representants dels treballadors i les treballadores. Ja fa mesos que Sara Lee va començar a elaborar el seu pla amb empreses de distribució logística, però ha intentat ocultar a la plantilla de Bimbo les seves intencions fins a l’últim moment i només s’ha limitat a informar de la necessitat de canvis en el seu model de distribució.

La UGT i CCOO rebutgen el pla presentat per l’empresa, que iniciarà al centre de Lleida i que suposarà l’acomiadament massiu de treballadors i treballadores de Bimbo Martínez Comercial a tot Espanya. Els sindicats han elaborat un pla de xoc per frenar la decisió imminent de liquidar l’empresa a favor de subcontractar comercials.

El pla sindical es basa en dos eixos. D’una banda, la via judicial, ja que l’empresa va signar l’any 2005 un acord de manteniment de l’ocupació i es va comprometre a mantenir els llocs de treball propis abans que contractar personal extern, compromís que no està respectant i que UGT i CCOO han denunciat davant dels tribunals. El proper 20 juliol, empresa i sindicats estan cridats a la Sala Social de l’Audiència Nacional, a Madrid.

D’altra banda, els sindicats també es mobilitzaran per defensar els llocs de treball a Bimbo. En aquest sentit, el proper dijous, 15 de juliol, a les 18 hores, UGT i CCOO han convocat una assemblea de treballadors i treballadores per decidir el calendari de mobilitzacions. L’assemblea tindrà lloc a la sala d’actes de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona).

 

Comments are closed.