Bosch comunica al comitè d’empresa la intenció de tancar la planta de Lliçà d’Amunt

Font: ACN

La direcció de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt ha comunicat avui a la representació legal dels treballadors la seva intenció de tancar aquesta fàbrica. Sumat al tancament de la planta de Castellet i La Gornal, anunciat el passat mes de setembre i que suposa el final de la planta el mes de novembre de 2021, suposa que aniran al carrer un total de 600 famílies a Catalunya (les 300 de Castellet i 336 més de Lliçà).

UGT FICA de Catalunya denunciem que, en ambdós casos, la multinacional alemanya ha actuat amb crueltat, duent a terme una política insolidària i egoista molt lluny dels valors que com a “fundació” defensa. Des de fa anys, les plantilles de les fàbriques de Lliçà i Castellet han dut a terme importantíssims esforços -congelacions i reduccions salarials, reduccions de plantilla, etc_ per tal de fer més atractiva la continuïtat i l’activitat industrial d’aquests centres. Bosch no ha sabut donar valor a aquests esforços i ha tirat pel dret amb una deslocalització sense escrúpols, la seva principal opció de negoci. UGT FICA de Catalunya denunciem que la multinacional ha quedat en mans d’una nova gerència de tecnòcrates que, amb gran hipocresia, no han tremolat a l’hora de prendre una decisió d’aquest calat, acabant amb la darrera gran empresa d’aquesta envergadura del sector del metall a la comarca del Vallès, a més de contribuir també en l’alarmant estat de desindustrialització de la comarca del Penedès amb el tancament de la planta de Castellet, i que suposen una clara declaració d’intencions per a la resta de centres del país. Com a mostra d’aquesta manera de funcionar, també cal remarcar els darrers acomiadaments de la seu central a Madrid.

La plantilla de Bosch ha fet esforços considerables en el temps per buscar la competitivitat de les plantes i poder sobreviure, però el grup Bosch ha aprofitat la pandèmia mundial per treure’s de sobre centenars de famílies, demostrant que la seva política industrial només es mesura pels beneficis a curt termini, per a poder reinvertir-los en altres àrees on obtenir més beneficis, sense importar-los ni el més mínim l’impacte social que poden comportar les seves decisions dràstiques a curt i mitjà termini.

Amb la decisió comunicada avui, el grup alemany transferirà la producció que estava assignada a la planta del Vallés a Wroclaw (Polònia). Una deslocalització sense pal·liatius, que posa en evidència la política industrial d’un grup alemany que es vanta de les seves excel·lències rere el lema “We are Bosch”.

Comments are closed.