Bunge Ibérica intenta impedir a un delegat de prevenció l’entrada a l’empresa i l’exercici del seu càrrec

Bungue IbéricaEl delegat, que va ser acomiadat en un cas de persecució sindical i està pendent de judici, ha sortit reelegit com a delegat de personal

El passat 21 de gener, el delegat de FITAG – UGT de Catalunya de l’empresa Bunge Ibérica acomiadat per col·laborar amb el responsable del codi ètic en la denúncia del que es consideraven suposades actuacions irregulars de la companyia, va sortir reelegit com a delegat de personal, seguint en el càrrec de delegat de prevenció.

El representant, que està pendent de judici, va intentar assistir a una reunió de seguretat al dia següent de les eleccions, el 22 de gener. L’empresa li va impedir l’entrada al centre de treball, argumentant que el 16 de gener s’havia escollit un delegat de CCOO com a delegat de prevenció.
Aquest argument també s’utilitza davant la Policia Portuària que acudeix a petició del treballador afectat.

Els fets es denuncien a la Inspecció de Treball, que ha donat la raó al delegat de la UGT, tot obligant l’empresa a deixar entrar lliurement al treballador en dates posteriors. Alhora queda demostrat amb documents oficials que Bunge Ibérica impedir l’exercici del seu càrrec, plenament vigent en aquest moment, escudant-se en un suposat nomenament d’un altre delegat de prevenció no inscrit en el registre corresponent, tal com va quedar acreditat.

Bunge Ibérica i el directiu del Codi Ètic de la mateixa companyia estan imputats per un presumpte delicte tipificat en el Codi Penal que precisament es fonamenta, entre d’altres aspectes, en utilitzar l’engany per impedir o limitar l’exercici de la llibertat sindical.

Bunge Limited és una multinacional del sector agroalimentari líder mundial en moltura de faves de soja. La seva filial a Espanya, Bunge Ibérica, amb 248,5 milions d’euros fins a setembre del 2014, ocupa el segon lloc en empreses exportadores del sector alimentari espanyol. Amb aquestes dimensions i posicionament es fa encara més incomprensible que es puguin produir situacions com les que s’expliquen.

Un comentari a “Bunge Ibérica intenta impedir a un delegat de prevenció l’entrada a l’empresa i l’exercici del seu càrrec

  1. Me duele que pasen estas cosas, parece que estamos en la dictadura de franco y es aqui donde
    donde desde la UGT, y los delegados/as tenemos que parar estas infamias, con una concentracin en las puertas de la empresa…