Caixabank perpetua el sostre de vidre a les portes del 8 de març

Diàriament es fan esforços des de molts àmbits per tal d’aconseguir que la igualtat de gènere sigui cada vegada una realitat més present en la nostra societat. Des de la comunitat educativa, els sindicats, els òrgans legisladors, les organitzacions sense ànim de lucre… la societat ens comprometem amb l’objectiu de promoure els canvis necessaris per a aconseguir-lo. Fins i tot Caixabank ha signat recentment un pla d’igualtat amb avenços significatius, entre els quals es fixen com a objectiu aconseguir el 43% de presència de dones en càrrecs directius en 2021.

Per aquesta raó, des de la secció sindical de la UGT a Caixabank creiem que el nou comitè de direcció anunciat ahir, on només s’incorpora 2 dones d’un total de 14 membres, per l’entitat no està en línia amb el model d’igualtat que persegueix la nostra societat. Sembla que la bona voluntat dissenyada amb el pla d’igualtat s’esfuma quan es tracta del comitè de direcció.

Des de la UGT reivindiquem que, aprofitant la fusió amb Bankia, hi ha talent de sobres per presentar una proposta més equilibrada en quant a gènere en el comitè de direcció i avançar cap a la paritat en el comitè de direcció. Ens hauria agradat que des de l’entitat s’hagués aprofitat  la fusió amb Bankia  per a donar exemple i convertir-se en una de les entitats que posa en pràctica el model d’igualtat de gènere en les seves altes esferes.

Comments are closed.