Cap treballador del metall de tarragona cobrarà menys de 1000 euros al 2010

Avui s'ha signat el text definitiu del conveni, on la UGT de Catalunya ha fet valer el seu objectiu de què cap conveni col·lectiu quedi per sota del llindar dels 1.000 euros bruts al mes

Avui s'ha signat el text definitiu del conveni provincial del sector del Metall de Tarragona, un conveni que afecta uns 15.000 treballadors i treballadores i que tindrà vigència fins l'any 2012. La UGT de Catalunya, majoritària en el sector a Tarragona, ha aconseguit que aquest nou conveni inclogui clàusules que garanteixin les condicions laborals i que evitin la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors .

Una de les més importants, sens dubte, és que, abans que el conveni finalitzi la seva vigència, al 2010, cap treballador del metall de Tarragona cobrarà menys de 1.000 euros bruts mensuals, una millora substancial si tenim en compte que actualment el sou mig d'un peó del metall a Tarragona és de 843 euros bruts mensuals. Al 2010, doncs, aquesta categoria percebrà més de 14.000 euros bruts a l'any. Amb la signatura d'aquest conveni provincial (que va ser ratificat per més del 80% dels delegats de la UGT de Catalunya ara fa uns dies), el nostre sindicat torna a aconseguir complir el seu objectiu de què cap conveni col·lectiu del nostre país inclogui categories salarials per sota dels 1.000 euros bruts al mes.

Per tant, el nou conveni del Metall de Tarragona incorpora un increment percentual que ja per aquest any és del 4,83% (per als grups 6 i 7, especialistes i peons, respectivament) i del 5,03% per a la resta de categories (oficials de primera, de segona, etc., les categories on es troba el 80% dels treballadors del metall a Tarragona). Aquest increment variarà en els anys successius depenent de les dades de l'IPC.

El text definitiu també inclou la modalitat de la jubilació parcial (contracte relleu) i estableix una comissió per definir el lloc de treball amb la finalitat de determinar quins llocs són fixes i reconèixer la relació laboral que té caràcter d'indefinida i que s'està emmascarant amb l'encadenament de contractes. També s'inclou un nou permís de conciliació de vida laboral i familiar de 8 hores retribuïdes a l'any, a més de la reducció de dues hores per al 2008 (1.754 hores anuals). I també s'amplia l'àmbit de la subrogació a altres activitats com cimenteres, cicles combinats, generació, transport i distribució d'energia elèctrica, i enllumenat públic i semàfors, entre altres.

{moscomment}

Comments are closed.