Caprabo modifica substancialment les condicions de treball de la plantilla

capraboLa direcció de l’empresa Caprabo ha comunicat al Comitè d’Intercentres la modificació substancial de les condicions de treball de caràcter col·lectiu que afectarà a diverses botigues, a l’administració, així com convertir 4 centres de treball en botigues de conveniència – botigues que obren més de 18 hores diàries -.

Per això, l’empresa ha presentat les següents mesures de modificació de les condicions de treball, que afectaran a:

  • 16 treballadors i treballadores de l’administració seran reubicats a altres botigues.
  • 4 botigues ( 29 treballadors i treballadores), com a conseqüència de la seva inviabilitat es convertiran en botigues de conveniències ( obertura de dilluns a diumenge, de 7 a 23 hores. Torns de 5 dies laborables i 2 dies de descans). Per això, proposen la modificació de la jornada, del horari i dels torns.
  • Modificació dels torns, dels horaris i distribució del temps de treball així com canvis de centre i grup i/o categoria. Això implica, que els afectats seran 333 treballadors i treballadores d’un total de 101 botigues de tota Catalunya.

Des de la UGT de Catalunya, majoria al Comitè Intercentres, s’ha transmès el rebuig a les mesures proposades, ja que es lesionen i retallen els drets de la plantilla així com impedeixen, encara més, la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, al modificar els horaris i els torns existents actualment.

Des del nostre sindicat es treballarà perquè en aquest període de consultes es redueixin els efectes de la decisió empresarial en el conjunt de la plantilla afectada. A més, un cop estudiada la documentació presentada `per l’empresa I analitzada la causa, es proposaran unes mesures que garanteixin mantenir les condicions de treball.

La propera reunió serà dilluns, 18 de gener, a les 16 hores.

Comments are closed.