Catalunya destrueix la seva indústria: 112.135 llocs de treball menys des de l’inici de la crisi

Industriacatalana
La xifra representa el 35% del total d’ocupació destruïda, i ja és equiparable a la davallada que ha patit la construcció en el mateix període

Catalunya no crea llocs de treball a la indústria, tot i tenir uns nivells de PIB industrial òptims per a fer-ho

La UGT de Catalunya ha presentat un informe sobre la destrucció d’ocupació al sector industrial a Catalunya. Una de les conclusions que se’n desprenen és que el ritme de destrució de llocs de treball a la indústria ja ha arribat als mateixos nivells que els que ha patit la construcció al nostre país, des de l’inici de la crisi, al 2008.

En total, en aquest periode s’han perdut 322.392 llocs de treball a Catalunya, 112.135 dels quals pertanyen a la indústria, i que equivalen al 35% del total de la ocupació destruïda. Aquest percentatge és equiparable a la destrucció en el sector de la construcció.

Els nivells de PIB industrial que tenim actualment a Catalunya –per damunt del 2%-, haurien de fer possible la creació de llocs de treball en aquest sector, cosa que no està succeïnt. Les causes: una manca de voluntat de crear ocupació per part d’administracions i empreses, la reforma laboral, les reestructuracions encobertes i les deslocalitzacions.

Comments are closed.