COMSA SAU no compleix el conveni i modifica les condicions laborals dels seus empleats sense negociar

comsaAquesta nit, a partir de les 21 hores, concentració de la plantilla a les cotxeres de Can Boixeres – Vagues convocades per als dies 2, 9, 16 i 23 de novembre

Els treballadors de l’empresa Comsa Sau -que s’encarreguen del manteniment ferroviari del Metro de Barcelona (TMB), ADIF, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Tramvia de Barcelona (TRAM)- estan convocats a la vaga els pròxims dies 2, 9, 16 i 23 de novembre. Aquestes jornades de vaga seran de 22 a 24 hores dels dilluns de novembre (per al torn de manteniment d’Adif i Tram) i de 23:40 a 1:40 de la matinada (per al torn de manteniment de Metro).

El motiu de la vaga és mostrar el seu rebuig davant de la decisió de l’empresa per prorrogar les condicions laborals que afecten a la plantilla que presta els seus serveis al manteniment del metro sense comptar amb el seu consentiment. L’acord laboral deixa fora del conveni del sector a tots els afectats, fet que es tradueix en una reducció salarial entre 200 i 300 euros al mes i la perllongació de la jornada laboral un dia més a la setmana, el que suposarà uns 60.000 euros anuals per a la companyia.

Després de dies de negociació la mesa de diàleg ha acabat sense cap tipus d’acord i, per això, des del comitè d’empresa s’han convocat protestes davant de la seu de l’empresa, filial del grup Comsa Emte.

Aquesta nit, a partir de les 21 hores, els treballadors i les treballadores protestaran a les cotxeres de Can Boixeres del metro de l’Hospitalet per reclamar a la direcció de Comsa Emte que torni a asseure a la taula per negociar i que les condicions de tota la plantilla s’emmarquin en el conveni sectorial.

La convocatòria de vaga per al proper mes es mantindrà si l’empresa no corregeix aquesta situació i si continua amb el seu propòsit de no complir el conveni del sector amb les persones afectades.

L’acord laboral que s’ha prorrogat es va signar a principis del 2012, en el moment més complicat i en plena crisi del sector de la construcció. Des de llavors, Comsa Emte ha reestructurat en varies ocasions la filial per adaptar el negoci a Espanya.

Hem de recordar que la plantilla ja ha patit l’aplicació de mesures al gener quan el grup va presentar un expedient de regulació de feina temporal per 465 treballadors i treballadores d’una plantilla de 899 persones.

Comments are closed.