Comunicat MCA-UGT sobre l’accident mortal a Aguilar y Salas, S. A. (Les Franqueses)

aguilarMCA- UGT de Catalunya està a l’expectativa dels informes que s’estan realitzant sobre el greu accident ocorregut a l’empresa Aguilar y Salas, S.A. de les Franqueses del Vallès, en el que ja hi han dos treballadors que han mort i un que està en estat greu.

Així doncs, la MCA- UGT vol manifestar que s’estan donant els passos legals per saber-ne les causes. La Inspecció de Treball ja ha intervingut i n’està fent l’estudi, els bombers també estan fent el seu pròpi informe i l’empresa ha enviat les mostres al laboratori. També estem a l’espera dels resultats de l’autòpsia de les dues víctimes.

Respecte les informacions que estan apareixent i que asseguren que el dipòsit contenia nitrogen, la MCA- UGT de Catalunya vol manifestar que nomès té constància de que el nitrogen es va utilitzar per fer una prova el dia 11 d’agost, diumenge, quan no hi havia cap treballador. Per això, considerem que el més raonable és mantenir-se a l’espera dels informes.

Des de la MCA- UGT de Catalunya s’utilitzen totes les eines per a què s’aclareixin les causes, i un cop es coneguin estar al costat dels treballadors a través dels seus representants del Comitè d’empresa, per prendre les mesures oportunes per evitar que es torni a repetir una situació igual i que aquest accident no caigui en l’oblit.

Comments are closed.