Comunicat UGT-Bombers Generalitat sobre la imputació de ‘Delta 0’ en el cas Horta de Sant Joan

bombers-generalitat

 

Pel que fa la imputació per part de la jutgessa de Gandesa a Delta 0 per delicte d’homicidi per imprudència greu en el cas de la mort de cinc bombers d’Horta de Sant Joan, UGT-Bombers de la Generalitat vol manifestar:

  • Que es respecti la presumpció d’innocència, evitant fer judicis paral·lels.
  • Que lamentem que tot el pes de la llei recaigui sobre un treballador, que al marge d’haver complert bé o malament amb el seu treball era un treballador designat per l’administració, amb una trajectòria professional suficientment llarga com perquè l’organització hagués dectectat les seves competències.
  • Que, sense cap ànim d’interferir en l’autonomia de la jutgessa, lamentem que no es derivin responsabilitats a aquells que van permetre que responsables poc qualificats es fessin càrrec de la seguretat dels bombers i que van permetre dinàmiques de treball pervertides que anunciaven un desenllaç tràgic.
  • Que lamentem que l’informe tècnic oficial segueixi responsabilitzant les víctimes sense assumir cap culpa ni responsabilitat, i que els que ho van fer segueixin gestionant impunement el servei de bombers.
  • Que se’ns ha criminalitzat, juntament amb els mitjans de comunicació, i que els fets demostren que no estàvem equivocats.
  • Que la UGT de Catalunya s’ha mantingut sempre en el mateix posicionament, denunciant que l’incendi d’Horta de Sant Joan no era un accident inevitable ni imprevisible, sino el fruit de la deriva política del departament de prevención i extinció d’incendis de la Direcció General.

 

Comments are closed.