Concentració contra les pràctiques executades per la direcció del BBVA per reduir la plantilla

BBVADijous, 23 de març, de 10 a 11 hores, davant la seu de la delegació territorial de l’entitat a Terrassa

La UGT, CCOO, CGT, ACB, SCAT, CSC i SEC-CIC hem convocat per aquestdijous, 23 de març, de 10 a 11 hores, una concentració a les portes de la delegació territorial del BBVA de Catalunya a Terrassa per expressar el seu rebuig contundent a certes pràctiques de l’empresa planificades i executades  amb l’objectiu de reduir la seva plantilla.

Considerem inadmissible:

  • Que una empresa en la qual es fan a diari, de manera sistemàtica i sense cap control, prolongacions de la jornada i que compta entre la seva plantilla amb milers de contractes d’ETT i becaris, ens argumenti ara que hi ha excedents d’empleats.
  • Que el departament de Talents & Culture (T&C) convoqui els empleats per tal de “convidar-los”, amb amenaces implícites, a acceptar una excedència retribuïda o una baixa incentivada amb l’única finalitat i sense cap altra alternativa que la d’abandonar l’entitat
  • Que el BBVA vulgui incrementar els seus beneficis a través de l’aprimament de la plantilla com a única via possible.
  • Que als representants legals dels treballadors no se’ns permeti exercir la nostra tasca d’assessorament i acompanyament dels afiliats quan són citats a entrevistes per part del departament de T&C amb la finalitat d’oferir-los una extinció del seu contracte.
  • Que a través d’acomiadaments irregulars com els que el BBVA ha dut a terme en els últims mesos es pretengui atemorir la plantilla per tal que s’acceptin les mesures “pseudovoluntàries” que ara es proposen.

Cal tenir en compte:

  • Que una OFERTA d’excedència o baixa VOLUNTÀRIES és simplement  això, una proposta. I no s’ha d’acceptar mai en cas de no estar-ne interessats.
  • Que si un treballador rep una citació per part de T&C per tal de mantenir una entrevista, aquest treballador està en el seu dret de sol·licitar la presència dels representants legals dels treballadors.
  • Que els sindicats de BBVA CX a Catalunya mostrem el nostre rebuig a totes aquestes pràctiques que el Banc utilitza amb la finalitat d’aprimar la plantilla.
Concentració defensa drets laborals BBVA

DIA: 23 de març.
HORA: de 10 a 11 hores.
LLOC: Seu Delegació Territorial BBVA Catalunya. Rambla d’Egara, 350. Terrassa.

Comments are closed.