Concentració davant del SEPE pels endarreriments en els pagaments de les prestacions d’atur derivades d’ERO

SEPEDijous, a les 10.30 hores, a l’oficina del Parc del Nord

La UGT i CCOO de Catalunya ens concentrarem demà dijous, 7 de març, a les 10.30 hores, davant de l’oficina del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE, antic INEM) per denunciar els endarreriments injustificats en el pagament de les prestacions d’atur derivades d’expedients de regulació d’ocupació, que en alguns casos superen els sis mesos.

A la concentració hi participaran el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Tot i que el nombre d’ERO a Catalunya ha passat de 874 l’any 2008 a 5.494 el 2012 (increment del 628%), les plantilles del SEPE no han augmentat proporcionalment, el que suposa, d’una banda, una major càrrega de treball i pressió per a aquests treballadors; i d’altra banda, una saturació d’expedients que provoca el retard en el cobrament de la prestació per part de moltes persones sense feina ni cap ingrés que queden en una situació molt crítica.

Durant el 2012, 75.114 persones s’han vist afectades per un ERO a Catalunya. “Gràcies” a la Reforma Laboral, que va facilitar i abaratir l’acomiadament, no cal l’autorització prèvia dels ERO i el SEPE ha de comprovar que els expedients estiguin justificats i compleixin els requisits.

Des dels sindicats exigim al Govern central i a la Generalitat que s’articulin els mecanismes necessaris per a evitar els endarreriments en la resolució i posterior pagament de les prestacions d’atur derivades d’ERO. També, que s’adeqüin les plantilles del SEPE davant la situació excepcional d’increment de l’atur i del nombre d’expedients, i a més, que l’Administració assumeixi la seva responsabilitat davant les persones perjudicades i estableixi mecanismes de compensació que evitin possibles situacions irreparables com pot ser un desnonament en cas d’impagament hipotecari o interrupcions dels subministraments bàsics per rebuts no abonats.

 

Concentració davant del SEPE

 

DIA: dijous, 7 de març de 2013

HORA: 10.30 hores

LLOC: Oficina del SEPE (Parc del Nord s/n, al costat de l’Estació del Nord, Barcelona).

 

 

Comments are closed.