Concentració de la plantilla de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat per les noves retallades salarials

metgeEl comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat ha convocat una concentració a la porta el centre el proper dimecres, 13 de novembre, a les 13.15 hores. La plantilla protestarà per la decisió de la direcció d’augmentar la jornada laboral en tres dies, sumat a les retallades salarials que pateixen des del 2010 i que ara es veuran augmentades.

El comitè d’empresa ha estat negociant amb la direcció durant 15 dies amb la voluntat d’assumir una part de les retallades, però quan semblava que s’havia arribat a un acord en la part econòmica i com repartir-lo, l’empresa suma un augment de jornada i els treballadors ja no poden més.

Des de l’any 2010 els treballadors i les treballadores pateixen una retallada del 5% a les nòmines i s’han reduït nombrosos llocs de treball i contractes d’atenció directa als usuaris, amb la disminució de qualitat assistencial que això suposa vers l’usuari. Ara l’empresa ha decidit que el 2014 retallarà a la plantilla una paga per objectius (DPO) i un 60% de les pagues extres. A partir del 2015, la retallada de les pagues extres serà del 45%. Això significa que els treballadors perdran des d’ara i fins al juny del 2015 entre 3.700 i 11.273 euros, segons la categoria professional.

L’empresa unilateralment ha decidit aplicar aquestes retallades de manera indefinida i sense consentiment dels treballadors i del comitè d’empresa.

El comitè denuncia que no és possible que sempre siguin els mateixos els qui paguin les males gestions dels altres, i que la plantilla ja no pot assumir més retallades i més precarietat laboral. I demanen a la direcció de l’hospital que negociï amb els representants dels treballadors i les treballadores ja.

 

Comments are closed.