Concentració de protesta de la plantilla d’Endesa durant la Junta General d’accionistes


endesa1La direcció d’Enel està bloquejant la negociació del conveni perquè decaigui i desregular totalment les relacions laborals

Els sindicats d’Endesa han convocat una concentració davant la seu de l’empresa a Madrid (c. Ribera del Loira, 60) el proper dilluns, 22 d’abril, coincidint amb la Junta General d’Accionistes, pel bloqueig del conveni col•lectiu. A la concentració, que tindrà lloc a partir de les 11 hores, hi assistiran treballadors de tot l’Estat.

Més de sis mesos de reunions a diferents nivells, a la mesa del conveni i a la Comissió Delegada des del mes de gener, d’assemblees informatives, de tancaments de protesta… no han servit perquè la direcció d’Enel es mogui ni un mil•límetre de la posició maximalista amb què va iniciar la negociació del IV Conveni Marc del Grup Endesa.

La tensió en les negociacions i les mesures de pressió s’estan incrementant progressivament i augmentaran encara més amb l’apropament de la data en què finalitza la ultraactivitat de l’actual conveni. El 18 d’octubre, gràcies a la reforma laboral, és la data en què la plantilla d’Endesa deixarà de tenir unes normes que regulin les seves condicions de treball: vacances, jornada, salari, torns, retens, descansos…

Els amos d’Endesa volen aplicar una desregulació absoluta de les condicions de treball i una reducció dels costos laborals de tal magnitud que fa pràcticament impossible trobar una sortida que pugui satisfer totes les parts.

A més, la direcció d’Enel ha ordenat que es denegui el dia de vacances que centenars de treballadors d’Endesa a tot l’Estat havien sol•licitat per participar a la protesta de dilluns. Aquesta actuació empresarial ja ha estat denunciada davant la Inspecció de Treball, ja que s’ha arribat fins al punt de desactivar el sistema de sol•licitud de vacances per impedir que molts treballadors poguessin complimentar la seva sol•licitud. La direcció també ha decretat que el topall màxim de persones que poden gaudir simultàniament dels dies de vacances no superi el 15% d’absències.

A més, pràcticament s’ha declarat l’estat de setge i excepció a la seu social madrilenya, on se celebrarà la Junta d’Accionistes, ja que s’impedirà l’accés a tots els treballadors d’Endesa que no prestin servei en aquell centre de treball.

Comments are closed.