Concentració dels treballadors de CRE-A, davant la seu del grup Godó

pressL’empresa ha presentat un quart ERO, aquest per acomiadar 9 treballadors més – La plantilla continuarà la vaga durant juliol

El comitè d’empresa de CRE-A, el taller d’impressió del Grup Godó, ha convocat demà divendres, 29 de juny, una concentració a les portes de la seu del grup, d’11 a 14 hores. La direcció ha presentat un nou expedient de regulació d’ocupació per acomiadar 9 treballadors, adduint com a causa el tancament del diari Qué!, que la rotativa deixarà d’imprimir. Aquest ERO se suma als altres tres que té presentats l’empresa i que han generat el conflicte.

D’una banda, CRE-A ha presentat un ERO per acomiadar 29 treballadors d’una plantilla de 100 persones.

D’altra banda, l’empresa pretén aplicar una reducció horària i, per tant, una reducció salarial que arribaria al 25%, a 24 treballadors.

CRE-A també ha plantejat la modificació substancial de les condicions laborals de la resta de la plantilla, amb la inaplicació del conveni vigent. Entre d’altres, la direcció vol imposar un calendari laboral de 7-7, és a dir, la successió de 7 dies de feina amb 7 dies de descans, sense vacances al llarg de l’any.

Davant d’aquesta situació, el comitè d’empresa ha decidit ampliar el calendari de vaga que està realitzant des del dia 14 de juny. Durant tot el mes de juliol, la plantilla continuarà fent vaga cada setmana, de les 06.00 hores de dijous a les 06.00 hores de diumenge.

A les rotatives de CRE-A s’imprimeix La Vanguardia, Mundo Deportivo, ARA i Qué!.

Recordem que l’any passat el Grup Godó va obtenir uns beneficis de més de 7,2 milions d’euros.

 

Concentració treballadors de CRE-A

DIA: divendres, 29 de juny de 2012
HORA: d’11 a 14 hores
LLOC: seu del Grup Godó (Agda. Diagonal, 477, Barcelona).

 

Comments are closed.