Concentració divendres contra la privatització del CAP de L’Escala

La UGT de les Comarques Gironines fa una crida a participar aquest divendres, 7 de desembre, a les 18 hores, en una concentració davant el CAP de L’Escala contra la seva privatització.

Des de la Federació de Serveis Públics de la UGT de les Comarques Gironines manifestem el nostre total desacord amb la venda que el Departament de Salut ha fet per primera vegada a una gran empresa privada amb ànim de lucre aliena al sector sanitari, que gestionarà centres d’atenció primària (CAP) a Catalunya.

La FSP – UGT de les Comarques Gironines entén que si aquesta empresa espera tenir beneficis, aquests seran a costa de la qualitat que rebrem els usuaris. Així doncs, serà inevitable que, dia rere dia, els usuaris tinguin restriccions d’accés a serveis diagnòstics especialitzats per qüestions econòmiques.

En ple procés electoral, el Departament de Salut, dirigit pel conseller Boi Ruiz, ha adjudicat la gestió del CAP de L’Escala i set consultoris de la zona al grup Eulen, empresa de serveis especialitzada inicialment en la neteja i la seguretat i sense experiència en el sector sanitari.

Salut ha justificat el fet dient que la decisió s’ha pres mitjançant “un procés transparent” i en compliment de la Llei de Contractació Pública. Però el nostre sindicat entén que el concurs ha estat mal plantejat pel Departament, perquè no s’ha tingut en compte “l’experiència i el coneixement “ que fins al moment ha demostrat la Fundació Salut Empordà, entitat sense ànim de lucre que ha gestionat durant aquests darrers 12 anys aquesta Àrea Bàsica de Salut. Lamentablement, tot i que la Fundació Salut Empordà s’ha tornat a presentat al concurs, Boi Ruiz sembla decidit a desballestar el sistema públic de salut.

La UGT de les Comarques Gironines estima que aquesta és la porta d’entrada a un procés més ampli de privatització de tots els centres de salut de Catalunya. Aquesta és la punta de l’iceberg d’una clara privatització de la sanitat catalana. Aquest procés comportarà una precarització dels serveis a més de l’alarma social que això genera. Aquest Govern ha pensat que amb la salut es pot jugar com si fos un casino. Aquesta allau privatitzadora deixa indefensos els ciutadans i conculca drets fonamentals reconeguts a la Constitució.

Comments are closed.