Concentració per l’acomiadament de la plantilla de Magatzems Valls de Platja d’Aro

magatzems_valls

Aquest dissabte, 22 de novembre, els treballadors i les treballadores de Magatzems Valls de Platja d’Aro es van concentrar per l’anunci de l’acomiadament de la tota la plantilla.

Els propietaris de Magatzems Valls davant la crisi i una baixada continuada del volum de negoci varen decidir vendre. Mango ha comprat els locals i els enderrocarà per tal d’obrir un espai Mango on encara hi ha Magatzems Valls. La direcció dels Magatzems va notificar fa uns dies l’acomiadament de tota la plantilla.

Els representants de la UGT de Catalunya entenien que en tractar-se d’activitats de comerç les dues, el que procedia era la subrogació del personal per part de la nova empresa.  La actual direcció de l’empresa els ha negat aquesta possibilitat adduint que Mango ha comprat l’edifici i no la societat, ni l’activitat.

Davant d’aquesta situació i veient que la intenció dels propietaris dels Magatzems Valls és pagar el mínim legal establert a la plantilla, molts dels quals no han treballat en cap altre lloc que no sigui Magatzems Valls, ( en alguns casos 30 o més anys d’antiguitat) es trobaran sense feina en edats molt complicades per a tornar a trobar-ne.

Els representants de la UGT de Catalunya atenent a la voluntat de la majoria de la plantilla, que no és altre que millorar les indemnitzacions dels treballadors i treballadores de l’empresa, volen demanar l’exclusió de l’expedient a dos dels fills dels propietaris (els que més cobren  i que per tant tindrien les indemnitzacions més elevades) perquè ja es beneficiaran dels beneficis obtinguts per la família. A més, es supera el topall mínim establert per la legislació actual destinant una part petita dels diners de la venda a rescabalar a tots els treballadors i treballadores que durant tants anys han contribuït al funcionament d’aquests magatzems.

 

 

Comments are closed.