Concentracions de protesta contra la política d’AENA de dividir les concessions d’hostaleria als aeroports

aeroport-4Suposa la pèrdua d’ocupació i la precarització de les condicions laborals dels llocs de treball

La UGT i CCOO han convocat per aquest divendres, 14 de juliol, concentracions de protesta a diferents aeroports de l’Estat contra AENA per denunciar la política de divisió de les concessions d’hostaleria i en defensa de l’ocupació estable.

Les concentracions tindran lloc als aeroports de Barcelona, Tenerife, Las Palmas, Alacant, València, Màlaga, Sevilla, Madrid i BalearsA l’Aeroport de Barcelona, la concentració serà de 12 a 13 hores a La Plaça de la Terminal 1 (arribades nacionals).

La licitació de la gestió de les unitats de restauracions dels aeroports es realitza mitjançant concursos públics per part d’AENA. Per tant, és a AENA a la que li correspon establir les condicions socioeconòmiques que hauran de ser assumides per l’empresa adjudicatària del servei, i que aquestes quedin fixades en els plecs de concessió.

En aquest sentint, l’afany recaptatori d’AENA en les concessions d’hostaleria dels aeroports està comportant la divisió dels punts de venda en tots els aeroports, un cop finalitzin els terminis de concessió.

Des de la UGT i CCOO rebutgem la divisió dels punts de venda, ja que suposa una pèrdua d’ocupació, i la precarització dels llocs de treball, així com la rebaixa de les condicions socials i econòmiques dels seus treballadors i treballadores, a més d’una minva de la qualitat en els serveis.

En aquest enllaç trobareu el manifest estatal conjunt amb les reivindicacions del col·lectiu.


Concentració treballadors concessions Aeroport de Barcelona

DIA: 14 de juliol.
HORA: de 12 a 13 hores.
LLOC: La Plaça. Terminal 1. Aeroport del Prat

Comments are closed.